Turdag

Turdager for di små er tirsdager, men for de store er det torsdager!

I nærmiljøet har vi mange fine turmål: gapahuk i skileikanlegget, fotballbanen, det nye hurtigrutemuseet, Speiderhytta, Ørneheia osv. Vi har også Lille-skogen som ligger rett ved siden av barnehagen. Har har vi lagd en enkel bålplass. På uteområdet i barnehagen har vi grillhytte og gapahuk. Her kan vi lage oss ostesmørbrød eller grille pølse. 

Hvert barn har gjerne med sin egen tursekk de stolt bærer med matpakke og drikke. På turdager drar vi ut på tur kl. 09.30. Om barna kommer rett før vi går, må barna være klare til å gå, slik at de andre slipper å vente. Når vi er på tur bruker vi alltid god tid. Turen til plassen kan være like viktig som å være på plassen. Vi studerer trafikkskilt, gravemaskiner, brannbiler osv. Når vi kommer frem er det alltid stas med bål. Da kan vi også varme oss om vi blir kalde. 

Naturen er full av materiell som barna med litt fantasi kan bruke som leker. I tillegg har vi gjerne med luper, glass til insektsamling, sommerfugl-håver, kniver og tau. Om vinteren kan vi benytte ski og akebrett på turene våre.

De viktigste ressursene vi har for god lek er likevel trær, stein, fjell og mye annet som innbyr til fysisk og kreativ lek. I tillegg tar vi med oss sanger, eventyr og fortellinger ut på tur.