Sunt og variert kosthold

Sunt og variert kosthold!

Å tilby barna et sunt og næringsrikt kosthold har høy prioritet hos oss. Våre ambisjoner er å tilby et variert kosthold som inneholder alle de viktigste næringsstoffene som barn trenger gjennom en aktiv barnehagedag.

Vi lager varm mat sammen med barna 3 ganger i uka, mandag, onsdag og fredag. Tirsdager spiser vi brødmat og torsdager er vi på tur. Turmat kan være alt fra brødskiver til pølse med brød.

Måltidene skal være med på å skape et hyggelig, sosialt fellesskap, hvor barna også får tid og ro til å spise seg mette. Vi ønsker også å gi gode og varierte smaksopplevelser som gjør at barna utvider sine preferanser og tør å prøve nye og uvante smaker.

Alle barna får servert frokost, lunsj samt et ekstra måltid på slutten av dagen. Alt tilberedes i barnehagen. Det blir i hovedsak servert varm lunsj og det skal serveres fisk minimum 1 dag i uka .

Våre måltider består av:

Frokost severes fra kl 08.00-09.00. Her ønsker vi at barna er i barnehagen 08.30 hvis de skal spise frokost. Barnehagebrødet evt. knekkebrød m. diverse pålegg.

Lunsj: serveres fra kl 11.00

Ekstramåltid: ca kl 14.00 oppskjært frukt og knekkebrød.

Til spesielle begivenheter og arrangementer prøver vi å begrense sukkerinntaket og servere barna et sunt alternativ til kaker og snacks. Da lager vi gjerne smoothie, noe som er et svært populært. Vi prøver oss stadig på nye løsninger og utfordres med ny kunnskap og forskning på området, i et nært samarbeid og dialog med foreldrene.

Bursdagsfeiring: Vi serverer smoothie!:)

Barna vil også få prøve seg som kokker på vårt nye flotte kjøkken. Vi har kjøkkengrupper som er med å lager mat sammen med kokken.