Sunt og variert kosthold

Sunt og variert kosthold

Å tilby barna et sunt og næringsrikt kosthold har høy prioritet hos oss. Våre ambisjoner er å tilby et variert kosthold som inneholder alle de viktigste næringsstoffene som barn trenger gjennom en aktiv barnehagedag.

Vi lager varm mat sammen med barna 3 ganger i uka, mandag, tirsdag og fredag. Onsdager spiser vi brødmat og torsdager er vi på tur. Turmat kan være alt fra brødskiver til pølse med brød.

Måltidene skal være med på å skape et hyggelig, sosialt fellesskap, hvor barna også får tid og ro til å spise seg mette. Vi ønsker også å gi gode og varierte smaksopplevelser som gjør at barna utvider sine preferanser og tør å prøve nye og uvante smaker.

Alle barna får servert frokost, lunsj samt et ekstra måltid på slutten av dagen. Alt tilberedes i barnehagen. Det blir i hovedsak servert varm lunsj og det skal serveres fisk minimum 2 dager i uka .

Våre måltider består av:

Frokost severes fra kl 08.00-09,00. Grovt brød evt. knekkebrød m. diverse pålegg.

Lunsj: serveres fra kl 11.00

Ekstramåltid: ca kl 14.00; danderte fruktskåler, evt fruktsalat, knekkebrød.

Til spesielle begivenheter og arrangementer prøver vi å begrense sukkerinntaket og servere barna sunne alternativ til kaker og snacks. Det kan være fruktsalat med vaniljekesam, smoothie, fruktbiter på spyd, grønnsaker m dip osv. noe som er et svært populært alternativ. Vi prøver oss stadig på nye løsninger og utfordres med ny kunnskap og forskning på området, i et nært samarbeid og dialog med foreldrene.

Bursdagsfeiring: Barnet som har bursdag får velge mellom fruktsalat med kesam, fruktspyd eller smoothie):

Barna vil også få prøve seg som kokker på vårt nye flotte kjøkken.