Kokkegrupper i barnehagen!

Bladet Vesterålen har laget en artikkel om kokk, kokkegrupper og kosthold i barnehagen!

Det er de største ungene i barnehagen som får være med på kjøkkenet gruppevis hver fredag. Maria forteller at de nest største får være med på å bake, for eksempel hvis det skal være rundstykker til suppa. Eller boller til spesielle anledninger i løpet av året.

Fremmer matglede og helse

Styrer Niklas Jørstad sier at det har kommet en ny retningslinje for mat i barnehagen. Der er det 12 anbefalinger for barnehager og mat. Lille-Børøya barnehage oppfyller alle disse.

Rammeplanen for barnehagen sier at barnehagens måltider skal ha en pedagogisk funksjon, og fremme både måltidsglede og helse. I rammeplanen står det blant annet at de ansatte i barnehagen skal: «Legge til rette for at måltider og matlaging bidrar til måltidsglede, deltakelse, samtaler og fellesskapsfølelse hos barna».

– Hos oss får barna være med på hele prosessen, de kutter grønnsaker, kjøtt, fisk, og så videre, sier han.

Barnehagen har dessuten kompostert matavfallet sitt selv i snart et år.

– Den jorda vi får av matavfallet har vi brukt i barnehagens blomsterbed, bærbusker og ellers. Hele prosessen er barna med på, forteller Jørstad.

Nå får ungene hjelpe Roy Tore med å legge grønnsakene sammen med fisken, før det skal bakes til en herlig rett.

Ja, på kjøkkenet er det tydelig at ungene syns dette er artig, og at de gleder seg til å servere dette for de andre til lunsj.